Skip to main content

EDITIE 2023

KORTFILMS

Did it hurt when you fell from heaven (geregisseerd door Lore Loyens)
Beste Nederlandstalige kortfilm

Zelfs Elvis blijft niet bestaan (geregisseerd door Hendrik Tackx)
Prijs van de Vakjury

Let’s meet nowhere (geregisseerd door Noé Arriagada)

Ouro boros (geregisseerd door Djessy Kitemona)

Welcome to the gulag (geregisseerd door Bilal Lamarti)

Papa enterre un corps (geregisseerd door Laurent Jacquet)
Beste Franstalige kortfilm

La crise (geregisseerd door Malick Majid)
Prijs van de Publieksjury

A shitty day (geregisseerd door Daan, Bram en Stijn De Bruyn)

Burnt out (geregisseerd door Hafwen Hancock)

Marge (geregisseerd door Céline Schauvliege)

VAKJURY

Dominique Deruddere

JuryvoorzitterDominique Deruddere, een sleutelfiguur in de Belgische cinema, begon zijn carrière als schrijver en regisseur in zijn tienerjaren met zijn eerste film, « Orange Light ».

Afgestudeerd aan het Instituut Saint-Luc in Brussel, won zijn afstudeerfilm “Killing Joke” een prijs op het Brussels International Film Festival. Hij regisseerde onder andere “Crazy Love”, “Wait Until Spring, Bandini” en natuurlijk “Everybody Famous!”, genomineerd voor een Oscar voor Beste Internationale Film in 2000. Hij verdeelt zijn tijd tussen de Verenigde Staten en België en heeft vijf andere langspeelfilms gemaakt, waaronder zijn meest recente, “La Chapelle”.

Emilie Sornasse

Emilie Sornasse, die een diploma in Beeld van het Instituut: Arts de Diffusion (IAD) en in Public Relations van het IHECS heeft, heeft zich gevestigd als een veelbelovende regisseur en cinematograaf.

Thomas Verkaeren

Met een gevarieerde carrière in de audiovisuele- en filmsector is Thomas Verkaeren één van de hoofdrolspelers in de Belgische filmindustrie

Ève Duchemin

Opgeleid aan het INSAS in België, begon Ève Duchemin haar carrière in de jaren 2000, Ze ontwikkelde haar eigen filmtaal. Ze maakte al snel naam met het regisseren van documentaires.

César Diaz

Cézar Diaz, oorspronkelijk afkomstig uit Guatemala, studeerde in Mexico en vervolgens in België aan de ULB voordat hij zich aansloot bij de scriptworkshop van FEMIS in Parijs

PUBLIEKSJURY

Jeanne Remi

De jonge actrice, lerares en regisseuse Jeanne Remi is pas afgestudeerd aan het Royal Conservatorium van Luik en heeft een passie voor theater en film

Ali Montazeriha

Ali Montazeriha combineert zijn professionele carrière binnen de financiële sector met een grote passie voor filosofie, kunst en filmgeschiedenis. Nieuwsgierig en gepassioneerd als hij is, waardeert hij culturele rijkdommen, met een voorliefde voor filmklassiekers.

Lily Dupont

Lily Dupont is een jonge Belgische stand-up comedian. Na haar studie aan de prestigieuze Oxford School of Drama, verhuisde ze naar Parijs voor de opnames van een Apple TV serie, waarin ze één van de hoofdrollen speelt.

PRIJZEN

Beste
Nederlandstalige
kortfilm

Vertoning van de winnende kortefilm in alle Nederlandstalige bioscopen van 27 december 2023 tot en met 9 januari 2024

1 waardebon van € 2.500 van Camalot Belgium voor het huren van audiovisueel materiaal en postproductie.

1 waardebon van € 2.500 van Sonhouse voor music supervision, gebruik van de studio en sound postproductie.

1 waardebon van € 3.500 van Camalot Belgium voor het huren van audiovisueel materiaal en postproductie voor de realisatie van een volgend project.

Prijs
van de
Vakjury

Prijs
van de
Publieksjury

1 waardebon van € 3.500 van Sonhouse voor music supervision, gebruik van de studio en sound postproductie.